Een Vraag Over Het Kabbalah Centrum En Amuletten

Dr. Michael Laitman

Vraag: Ik kwam voor het eerst met Kabbalah in aanraking via het Kabbalah Centrum. Ik heb een set van De Zohar, in het Engels vertaald door Michael Berg. Ik vind jullie site heel goed en ik krijg ook e-mail van jullie, maar onlangs zag ik een video op jullie site, waarin gezegd wordt: “geen rode armbandjes”. Staan jullie los van het Kabbalah Centrum in Los Angeles (van de Bergs) en zo ja, wat is dan het verschil tussen jullie informatie en die van hen? Vindt u, wat De Zohar betreft, de interpretatie van Michael Berg kloppend?

Antwoord: Er zijn veel organisaties die Kabbalah bestuderen. Als je de authentieke geschriften van Baal HaSulam bestudeert, met de intentie om boven je ego uit te stijgen, en het niet doet ten behoeve van gezondheid, succes in zaken of voorspellingen, maar wel om een bescheiden bestaan te bereiken in dit aardse leven en tot volledig liefdevol geven te komen naar mensen, ben je op de juiste plaats.

In Kabbalah zul je nergens informatie vinden over amuletten, want het is een methode, die gaat over de correctie van het egoïsme en de ARI bekritiseert amuletten. Hoe zou je met geld de toekomst kunnen kopen, als het in Kabbalah alleen gaat over de correctie van het egoïsme?

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed