Een Poging Die Een Kwelling Is

Dr. Michael LaitmanOpinie: (Paul Krugman, hoogleraar economie, Nobelprijswinnaar economie): “Heeft de onrust op de geldmarkt u bang gemaakt? Wel, daar is alle reden voor. Het is duidelijk, dat de economische crisis, die in 2008 begonnen is, nog geenszins voorbij is.

“Maar er is nog een emotie die u zou moeten voelen: woede. Want wat we nu zien, is wat er gebeurt als invloedrijke mensen een crisis uitbuiten, in plaats van te proberen deze op te lossen.

“Want het is een feit, dat de economie juist nu een enorme behoefte heeft aan oplossingen op korte termijn … Als miljoenen kundige werknemers, die bereid zijn om te werken, werkloos zijn en het economisch potentieel bijna 1000 miljard dollar per jaar verspilt, wil je beleidsmakers hebben, die werken aan een spoedig herstel, niet mensen die lezingen geven over wat er nodig is voor fiscale duurzaamheid op lange termijn.

“Helaas is het geven van lezingen over de fiscale duurzaamheid een modieus tijdverdrijf in Washington. …

“Wat zou een echt antwoord op onze problemen inhouden? Allereerst zou het voorlopig moeten gaan over meer – en niet minder – overheidsuitgaven, met de massale werkloosheid en de ongelooflijk lage financieringskosten, moeten we onze scholen herbouwen, onze wegen opnieuw aanleggen, onze watersystemen vernieuwen en nog veel meer. Gedwongen verhuizingen zouden niet meer nodig zijn, als de schulden van de huishoudens verminderd worden via het opheffen van hypotheekschulden en herfinanciering. En dit zou gepaard moeten gaan met een uiterste inspanning van de Federal Reserve om de economie in beweging te krijgen, met als doel om de inflatie met opzet te laten toenemen, om zo schuldenproblemen te verlichten.”

Mijn Commentaar: Natuurlijk moet er iets gedaan worden, maar geen enkele actie zal slagen, tenzij deze als doel heeft ons te verenigen tot een integrale samenleving. Onze wanhopige situatie zal echter nog duidelijker worden om ons helderder en pijnlijker te tonen, waar de maatschappij zich op moet gaan richten, totdat we begrijpen dat er maar één richting is: gelijk worden aan de alomvattende eenheid van de natuur.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed