De Crisis Zal Nog Vele Jaren Voortduren

Dr. Michael LaitmanOpinie: (Michael Khazin, een econoom, uit newsland.ru): “Ik ben ervan overtuigd dat de crisis nog lange tijd zal duren. Omdat een crisis een verandering van een bepaalde parameter is, die van een onnatuurlijke toestand overgaat in een natuurlijke. Totdat dit proces voltooid is, zal de crisis voortduren. De crisis van onze moderne tijd is gerelateerd (…) aan een op krediet gebaseerde stimulans van vraag en aanbod, mensen leefden namelijk op krediet. Als gevolg hiervan zijn grote hoeveelheden schulden opgebouwd. Op zich is de schuld niet dodelijk (…) maar deze kan niet nog meer toenemen. En daarom is het onmogelijk om een hoog niveau van vraag en aanbod te behouden.”

“Daarom zal de wereldeconomie van 30-35% afnemen. (…) in Amerika van 55-60%. In een land als de VS zal dit leiden tot een sociaal-politieke catastrofe.”

“De crisis zal voortduren tot de wereldwijde vraag zal blijven dalen. De instorting zal eindigen wanneer de vraag niet meer is dan het reële inkomen van de bevolking.”

“Gewone mensen zullen de crisis ervaren door de toename van werkloosheid, een lagere levensstandaard, lagere lonen, stijgende kosten van goederen, veel goederen die wij op dit moment als ‘gewoon’ te beschouwen zullen tot de ‘luxe’ items gaan behoren, enzovoort.”

“Sinds de laatste 30 jaar werd de middenklasse in het Westen alleen ondersteund door krediet. De vermindering van krediet zal veel mensen ertoe dwingen in armoede te leven, ze zullen niet in staat zijn om zich een auto, een appartement of medische diensten te veroorloven. Vijftig procent van de Europeanen behoort tot dit deel van de bevolking, en veertig procent van hen zal in armoede vervallen.”

“De prijzen zullen sneller stijgen dan de lonen en de koopkracht zal dus dalen.”

“De prijs van het goud zal blijven stijgen (…) en uiteindelijk zal goud de dollar vervangen als een maatstaf voor waardebepaling.”

Mijn Commentaar: een langzame beweging in de richting van een redelijke consumptie zou goed zijn, maar het zal niet gebeuren, omdat de Natuur niet van plan is om ons eenvoudigweg weer in evenwicht te brengen. In plaats daarvan wil de Natuur, dat we ons verenigen tot een systeem, dat gelijk is aan de Natuur zelf. Trucs zullen niet helpen, totdat we veranderen naar er voor elkaar zijn en naar eenheid, gelijk aan het systeem van eenheid van de Natuur, en wij ermee stoppen om als een kankergezwel te zijn.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed