De Bitterheid Van Ongelijkheid

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe kunnen we aan mensen de ware betekenis van sociale rechtvaardigheid uitleggen?

Antwoord: Samen met de externe eisen, voelen mensen heel diep hoe bitter de ongelijkheid is op het gebied van sociale en nationale onrechtvaardigheid, in allerlei vormen. Een mens schat zijn waarde niet in op basis van wie hij is, maar hij vergelijkt zichzelf met anderen. Nooit eerder hebben we zo’n goed leven gehad als nu, maar als we naar elkaar kijken, hebben we een slecht gevoel.

Natuurlijk zijn er mensen die echt “van betaling naar betaling” leven en hun levensstandaard moet onmiddellijk worden verhoogd tot het minimale niveau. Alle andere onevenwichtigheden moeten echter in de eerste plaats worden vervuld door middel van wederzijdse eenwording.

Geen “rechtvaardige verdeling” zal hier helpen, het zal de conflicten alleen maar verergeren. Alles wat iemand meer krijgt zou geruchten en kritiek, ontevredenheid en wrok veroorzaken. Probeer maar eens om de salarissen te verhogen in een van de sectoren, men accepteert het totaal niet. Zelfs als dit niet ten koste van mezelf gebeurt en zelfs als het niet mijn doel is om meer te krijgen, vraag ik me nog steeds af waarom het geld aan hen werd gegeven en niet aan mij.

Wanneer zal ik er blij mee zijn als iemand een salarisverhoging krijgt? Alleen als ik met hem verbonden ben door banden van liefde. Dus, eerst moet mij de juiste instelling geleerd worden, zodat ik met hem rekening houd. Om te beginnen moeten we inzien – voordat we het bereiken om voor elkaar garant te staan – dat we volledig van elkaar afhankelijk zijn.

From the 5th part of the Daily Kabbalah Lesson 8/31/2011, “The Nation”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed