Zonder Weerstand

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe kunnen we aan mensen het voordeel van eenheid uitleggen? Wat zal het hen geven?

Antwoord: Door eenheid bereik je evenwicht met de Natuur en dan zul je merken, dat je niets tekort komt.

Ons probleem is, dat alles wat we doen inspanning en energie vereist. Maar als je in evenwicht met de Natuur bent, in harmonie ermee, kost wat je doet nauwelijks inspanning. Je functioneert als een perpetuum mobile, vrijwel zonder brandstof, zonder inspanning en zonder weerstand.

Nu is alles wat je doet gebaseerd op het feit dat je tegengesteld bent aan de Natuur. Maar stel je de omgekeerde situatie eens voor: Overal waar je komt staat iedereen onmiddellijk klaar om je met van alles te helpen en jij staat klaar om anderen te helpen. Alles wordt ongelooflijk veel gemakkelijker: je gebruikt veel en veel minder energie, materiaal en tijd, je hebt veel minder problemen. En dat vind je overal in terug.

Evenwicht schakelt weerstand uit. Elk contact geeft je vrijheid, over en weer. Dit heeft betrekking op alles wat je maar van de natuur nodig hebt. Overal is overvloed, omdat elk element aan ons het Innerlijke Licht onthult, extra energie.

De verspieders, die indertijd naar het land Israël werden gestuurd, na de veertigjarige tocht door de woestijn, vertelden over de enorme hoeveelheid fruit in het land. Dat was ook wat hen innerlijk bezighield. Ja, dit is moeilijk, maar er is geen andere uitweg. Als je goed wilt zijn voor de maatschappij, moet je je tegengesteld zijn aan de Natuur afschaffen en uitsluiten.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed