Waardoor Kan Geld Vervangen Worden?

Dr. Michael Laitman

Vraag: Kranten zeggen, dat de terrorist die een gruwelijke misdaad in Noorwegen pleegde, verslaafd was aan wrede computerspelletjes en shows die over seriemoordenaars gingen. Waarom begrijpen de mensen op de wereld niet, dat zo’n klein, triviaal concept als de moderne media deze moordenaars creëert en psychopathische gedachten in hun hoofd brengt? Dit is nu wel zo duidelijk …..

Antwoord: De wereld wordt geregeerd door mensen die weten hoe ze geld moeten verdienen. Zij zijn degenen, die het voor het zeggen hebben in de rechtbanken, de systemen van onderwijs en opvoeding en de regeringen. En ze zijn niet van plan om “hun winkel te sluiten” als ze eenmaal geld verdienen. Het is winstgevend voor hen om te zorgen voor de roddelpers en voor sensaties, die mensen voor de gek houden, om te schrijven over terroristen en om de slachtoffers van terroristische daden af te luisteren, om zo geld aan hen te verdienen. Het is winstgevend voor hen om zoveel mogelijk wapens te produceren en te verkopen om broeinesten van oorlogen en vijandelijkheden in stand te houden. En het is winstgevend voor hen om “speciale nieuwsedities” over tragedies en rampen uit te brengen.

Ze geven nergens om. Elk van hen wil verdienen op zijn terrein. De een produceert en verkoopt wapens, de ander organiseert afluisterpraktijken en verzamelt materiaal, zodat hij allerlei informatie kan verkopen, zelfs al is het schokkend en onacceptabel voor openbaarmaking.

Achter elk van deze gebeurtenissen staat iemands nettowinst. De mensen, die deze winst ontvangen, hebben controle over de massa media, de overheid en de commercie en als gevolg daarvan ziet onze wereld eruit zoals het nu is.

Er is immers een enorm groot aantal mensen in de wereld, dat uitsluitend aan geld denkt. Ze hebben nergens anders gevoel voor. Het gaat hier niet over cynisme omdat een cynicus zich realiseert, dat er belangrijker dingen zijn, maar daarop neerkijkt. Een persoon die winst maakt, kijkt nergens op neer. Hij is zich gewoon niet bewust van iets anders. Zijn bereik van waarneming is zeer smal, hij is volledig in beslag genomen door één activiteit en de rest bestaat niet voor hem.

Daardoor hebben deze mensen veel macht. Dat komt omdat ze in wezen maar één verlangen hebben. Als ze de medewerking van de regering nodig hebben om winst te maken, plaatsen ze zichzelf in de regering. Als ze behoefte hebben aan een leger, plaatsen ze zichzelf in het leger. Als ze de politie nodig hebben, gaan ze bij de politie werken. Als ze de centrale krant nodig hebben om te schrijven wat ze willen, kopen ze het nieuwsbureau. Achter de schermen, is alles in hun bezit.

Daarom is het nuttig voor deze mensen om te beschikken over een omgeving met een up-to-date gevoeligheid en met genoegens, die daaraan gewijd zijn. Juist deze mensen vormen de publieke opinie en keren deze in de richting van wreedheid, drugs, prostitutie, terrorisme, en ga zo maar door. Het betekent niet, dat de regeringen ten opzichte van hen zwak zijn, maar zij treden gezamenlijk op.

Het gaat hierbij om geld, en geld is macht. Laten we eens zien hoe zwak het geld zal blijken te zijn. Maar waardoor zal het vervangen worden? Er moet een munt, een waarde, een maat zijn voor de bijdrage, die iemand levert en het succes. Wat kan je mensen in plaats van “harde cash” geven, waaraan zij alles afmeten? Het is het equivalent en het criterium van alle inspanningen.

Het zal blijken dat we “geestelijke cash” nodig zullen hebben – de maat van geven, de maat van nabijheid van de Schepper. Dit zullen we gaan gebruiken om onze bijdragen en ons inkomen te meten, terwijl alle materiële dingen zullen worden teruggebracht tot niet meer dan het noodzakelijke.

Om deze overgang te maken, moeten we de wereld op zijn kop zetten. Voor degenen die vandaag de dag aan het roer en aan het hoofd van de samenleving staan, is het het allerbelangrijkste om producten te produceren om ervan te profiteren Ze zullen van hun Olympus moeten vallen, gecorrigeerd moeten worden en de nieuwe “munt” moeten accepteren als hun uitbetaling.

From the 5th part of the Daily Kabbalah Lesson 7/25/11, “Arvut

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed