Maak De Vrienden In Jezelf Wakker

Dr. Michael Laitman

Vraag: Hoe moet ik mijn behoefte aan voor elkaar garant staan vormgeven?

Antwoord: Door anderen door elkaar te schudden, maak hen wakker en doe het meer innerlijk dan met woorden. Woorden ontkrachten namelijk de betekenis. Ons gehele werk wordt veel meer innerlijk gedaan dan uiterlijk. Belangrijk is de mate waarin ik probeer de vrienden in mij wakker te schudden, zodat we samen de richting opgaan van voor elkaar garant staan.

We bereiken dat niet op eigen kracht, maar we vragen dringend om de onthulling van de Schepper. Voor elkaar garant staan is namelijk de kracht van de Schepper, die ons met elkaar verbindt. Alleen kunnen we de koorden van verbinding niet uitbreiden en aan elkaar geven. Niets werkt, tenzij het Licht tussen ons wordt onthuld.

Vandaag de dag zijn we alleen verbonden door haat. Maar als het Licht tussen ons in komt, zullen we ons met elkaar verenigen in liefde en geven. Wederzijds geven, waar de Schepper de ruimte – die tussen ons is – vult, is gelijk aan voor elkaar garant staan.

We moeten hiernaar streven, zelfs al kunnen we dit op eigen kracht niet bereiken. Alles zal vanuit de duisternis tevoorschijn komen, als we er werkelijk naar verlangen om het wederzijds voor elkaar garant staan te onthullen, ten behoeve van de Schepper. En “voor de Schepper” betekent: ten behoeve van de kwaliteit van absoluut geven.

From the 5th part of the Daily Kabbalah Lesson 7/26/11, “Arvut

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: