Kabbalisten Over Spiritueel Werk In De Groep, Deel 6

Dr. Michael Laitman

Beste Vrienden, stel alsjeblieft vragen over deze citaten van de grote Kabbalisten. De opmerkingen tussen haakjes zijn van mij.

De Grootheid van de Schepper bereiken met Behulp van de Omgeving

En als een mens ziet hoe zijn omgeving geen aandacht heeft voor Zijn werk en Zijn grootheid niet waardeert, zoals dat zou moeten, kan hij het niet winnen van de omgeving. Op die manier kan een mens Zijn grootheid niet verkrijgen en verwaarloost hij tijdens het werk de “dingen”, net zoals zij het doen.

En omdat een mens dan de basis niet heeft om Zijn grootheid te verkrijgen, zal hij uiteraard niet in staat zijn om te werken om daarmee de Schepper vreugde te geven, in plaats van voor zichzelf te werken. De mens heeft dan namelijk geen motivatie om zich in te spannen …… De enige keus die een mens heeft is of te werken voor zichzelf of helemaal niet te werken, omdat voor hem het geven van vreugde aan de Schepper geen verband houdt met ontvangen.

De mate van de grootheid van de Schepper komt van de omgeving die zorg draagt voor de grootheid van de Schepper. Alleen dan zal iedereen de energie hebben om wat hij doet te doen voor de Schepper.

Baal HaSulam, Een Toespraak ter gelegenheid van de Voltooiing van De Zohar”  

De vrienden moeten vooral met elkaar spreken over de grootheid van de Schepper.     

De Rabash, RabashArtikelen over de Sociale Omgang: “Waar moeten we naar Streven tijdens het Samenzijn met de Vrienden

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed