Kabbalisten Over Spiritueel Werk In De Groep, Deel 11

Dr. Michael Laitman

Beste Vrienden, stel alsjeblieft vragen over deze citaten van de grote Kabbalisten. De opmerkingen tussen haakjes zijn van mij.

De kracht van Verbinding

Als er enkele mensen bij elkaar komen, die het er met elkaar over eens zijn, dat ze de liefde voor anderen willen bereiken en als ze zich voor elkaar wegcijferen, worden ze samen tot één geheel. In ieder van hen neemt dan de kracht toe, overeenkomstig de grootte van de groep. Dan kunnen zij de liefde voor anderen in de praktijk waarmaken.

De Rabash, Rabash: Artikelen over de Sociale Omgang: ”Volgens Wat Is Uitgelegd Over ‘Heb Je Vriend Lief als Jezelf’”

Hoe groter het aantal van de groep is, hoe werkzamer de kracht van de groep. Met andere woorden: men creëert met elkaar een sfeer, waarin de grootte en de belangrijkheid van de Schepper sterker voelbaar is.

De Rabash, Rabash: Artikelen over de Sociale Omgang: ”De Onderwerpen voor de Samenkomst”

Een mens draagt een verlangen naar spiritualiteit in zich, maar zijn eigen verlangen is misschien niet groot genoeg om ermee te kunnen werken voor het bereiken van het spirituele doel .…. Dit kan hij bereiken door zich met mensen te verbinden, van wie hij weet, dat zij ook een behoefte aan spiritualiteit hebben. Op deze manier ontvangt hij, naast het verlangen dat hij zelf heeft, een verlangen naar spiritualiteit, dat zij in hem doen ontstaan en dan verkrijgt hij een groot verlangen, waarmee hij het doel kan bereiken.

De Rabash, Rabash: Artikelen over de Sociale Omgang: ”Machtige Rots van Mijn Redding”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: