Kabbalisten Over De Waarneming Van De Werkelijkheid, Deel 2

Dr. Michael LaitmanBeste Vrienden, stel alsjeblieft vragen over deze citaten van de grote Kabbalisten. De opmerkingen tussen haakjes zijn van mij.

Alles Is Vooraf Bepaald

De Schepper regeert in het hart van ieder mens die tot Israel behoort en dit is van Zijn kant. Wat ontbreekt ons dan nog? Het enige is het te weten. En de kennis verandert en de wetende maakt het compleet.

Baal HaSulam: De Vruchten van de Wijze, Deel 1, “Brief 32”

Baal HaSulam: De Vruchten van de Wijze, Deel 1, “Brief 10”

Alles is van tevoren vastgelegd en elke ziel is al in het volkomen Licht, de Goedheid en de Eeuwigheid. Dankzij de afdaling in het egoïstische lichaam en de terugkeer naar de wortel, wordt de ziel beloond met de complete gelijkvormigheid met de Schepper en met de werkelijke gehechtheid aan Hem.

Baal HaSulam: Brief 25

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed