Een Algemeen Probleem Vereist Een Algemene Oplossing

Dr. Michael Laitman

Vraag: Om terug te komen op het onderwerp van de Israëli’s die protesteren tegen de huurprijzen: mogen we hier een zekere “meerwaarde” aan toekennen?

Antwoord: Als we bij elkaar komen om het huisvestingsprobleem op te lossen en het onderling garant staan te volbrengen, neemt onze kracht vele malen toe. Dan is het niet zomaar een simpele bijeenkomst van soldaten op het slagveld of van atleten in een sportteam. Integendeel, we verenigen ons om een probleem op te lossen, niet voor ons persoonlijk, maar voor het hele land.

Wat huisvesting betreft hebben we te maken met een kartel dat onder één hoedje met de regering speelt. Ze werken samen en verdienen daarbij enorm veel geld. We zien dat bij het voormalige hoofd van de regering en bij de burgemeesters van verschillende grote steden onderzoek wordt verricht. Hoe je het ook wendt of keert, de autoriteiten hebben de hand in onroerend goed.

Een eigen huis in Amerika kost $150.000 en dat is voor mensen, die veel meer geld verdienen dan gemiddeld. Maar onze prijzen zijn twee keer zo hoog. Denkt iemand echt dat we hier te maken hebben met een aantal speciale, onoplosbare problemen? Nee, het is niets anders dan corruptie. Meestal zijn er grenzen aan dit soort dingen, maar niet in ons land.

We moeten een doel hebben om hier een einde aan te maken en dit probleem, dat werkelijk nationaal is geworden, oplossen. Dan zullen we handelen in het belang van iedereen en zullen we niet rusten voordat iedereen een eigen huis krijgt. We moeten dit doen in het belang van het volk.

Als onze betogers zich wapenen met deze intentie, zullen ze veel bereiken. Ze kunnen zelfs een publieke beweging vormen, die niet zal rusten voordat het succes is bereikt.

From the 5th part of the Daily Kabbalah Lesson 7/20/2011, “The Arvut (Mutual Gurantee)”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed