De Europese Schuldencrisis Is Een Vicieuze Cirkel

Dr. Michael Laitman

Hoofdartikel in het Nieuws (door Siim Kallas, vice-voorzitter van de Europese Commissie): “Noch de verklaring van een te zware schuldenlast van een land, noch haar vertrek uit de Eurozone, zijn redelijke maatregelen. Als u probeert om deze vicieuze cirkel te doorbreken, doordat één van de landen verklaart, dat het niet meer aan de financiële verplichtingen kan voldoen, zullen de andere landen, die hen leningen verstrekten, naar de rand van faillissement worden geduwd. Wat gebeurt er dan?”

Commentaar: Het is voor een ieder onmogelijk om zijn betrekkingen met anderen te verbreken. Maar wanneer de betrekkingen egoïstisch zijn, zal een ieder, die ten onder gaat, de rest met hem meenemen en doelbewust gebruik maken van hun ondergang om zichzelf te redden.

Daarom is het enige alternatief, om boven egoïstische, protectionistische oplossingen uit te stijgen en alleen op basis van gemeenschappelijke, wereldwijde, integrale, totale afhankelijkheid en wederzijds garant staan te handelen. Er is geen andere oplossing. Egoïsme zelf spoort ons aan om dit te veranderen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed