Britse Topwetenschapper: “ De Wereld Die We Zien Is Schijn”

Dr. Michael LaitmanIn het Nieuws (van News.com.au): “Het menselijk brein creëert haar eigen versie van de realiteit, en de wereld, zoals we die om ons heen zien, is grotendeels schijn”, dit zegt een gerenommeerde Britse wetenschapper [Bruce Hood, Ph.D.] …..

“Een groot deel van de wereld is schijn. We zijn ons slechts van een fractie van wat er om ons heen gebeurt bewust”, zei professor Hood tegen The (London) Times. “We hebben de indruk dat we een uitgebreid panorama voor onze ogen hebben, maar alles wat we ooit zullen zien is een gebied ter grootte van onze duimen, op een armlengte afstand. De rest wordt ingevuld door het brein, dat een stabiele omgeving creëert.”

Hij vervolgde: “Hoewel je misschien denkt, dat je een individu bent en kapitein op je eigen schip, worden veel processen gecontroleerd door mensen om je heen en door je omgeving”…..

“Ik garandeer, dat mensen zich na mijn lezing zullen afvragen of ze hun brein ooit nog kunnen vertrouwen”, zei hij.

Mijn Commentaar: Kabbalah zegt, dat we in een schijnwereld leven, die voor ons wordt afgeschilderd door onze egoïstische eigenschappen. Als we de hogere eigenschappen verkrijgen, tegengesteld aan egoïsme, zullen we de werkelijke, hogere, eeuwige wereld voelen, die buiten ons is en dan zullen we gaan leven in deze nieuw verkregen eigenschappen, voor altijd.

(zie verder onder “Waarneming”)

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: