“Het Leven Kan Niet Verder Gaan Volgens De Liefdadigheids Modus”

Dr. Michael Laitman

Hoofdartikel in het Nieuws (door Muhammad Yunus, Nobelprijswinnaar voor de Vrede, econoom uit Bangladesh): “Het is noodzakelijk om de manier, waarop we de hulp aan het buitenland beheren, te veranderen. In plaats van het gratis uitreiken van voedsel en het bieden van andere hulp, moeten donorlanden, als de Verenigde Staten, helpen bij de financiering om groepen te stichten op basis van een model van sociale economie ….

“Als het grootste deel van de dingen gratis zijn, ben je de economie niet aan het opbouwen …. Het leven kan niet steeds verder gaan volgens een liefdadigheids modus. We moeten van een goede doel modus overgaan tot de zakelijke modus. Sociale economie biedt enorme vooruitzichten, maar moet zich steviger ontwikkelen ….

“Als maatschappijen hun manier van denken veranderen en aan studenten onderwijzen, dat het doel van onderwijs niet is om rijk te worden, maar om je leven te verrijken door het helpen van anderen, zou het economische model de armoede in deze eeuw drastisch kunnen verminderen.”

Mijn Commentaar: Elke regio moet de industrie oprichten, die nodig is om aan de redelijke eisen van de gemeenschap te voldoen. En de productie moet niet verder dan dat groeien, omdat het dan sociaal en ecologisch schadelijk wordt.

In hun vrije tijd, moeten de burgers worden betrokken bij het systeem van verplicht, globaal en integraal onderwijs, waar zij de methode van correctie van mens en samenleving, in overeenstemming met de natuur, zullen bestuderen en realiseren.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed