Wie Gaf Kleur Aan Het Witte Licht?

Dr. Michael LaitmanHet Boek De Zohar, Hoofdstuk “Truma (Gift)”, Item 431: Zwart is heel donker. Deze kleur is onzichtbaar vanuit het duister. Waar kregen dit zwart en de duisternis hun kleur? Toen dit rood oploste in azuurblauw en de kleuren rood en azuurblauw zich met elkaar vermengden, vond de samensmelting van het vuil van Midat ha Din plaats in de diepten, Malchut de (van) Malchut, en drek en slijk werden van daaruit gevormd, zoals er geschreven staat: “En de wateren voeren drek en slijk aan en hopen het op.”

De Zohar legt uit met welke eigenschap en met welke kleur elke Sefira overeenstemt. Natuurlijk komt alles voort uit Malchut en wordt het van daaruit waargenomen: we nemen alle eigenschappen vanuit Malchut waar. Er zijn 9 Sefirot boven Malchut, het zijn de eigenschappen van de Schepper, de eigenschappen van geven. Maar wanneer Malchut ze ontvangt en ermee begint te werken, nemen ze, van Keter tot en met Yesod, in Malchut verschillende schakeringen aan, afhankelijk van de mate waarin zij in staat is om te geven.

From the 2nd part of the Daily Kabbalah Lesson 7/7/2011, The Zohar

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed