Tijd Is De Intensiteit Van Handelingen

Dr. Michael Laitman

Tijd betekent in spiritualiteit een aantal handelingen die op het schepsel toegepast worden. We zien zelfs in onze wereld, waar we leven volgens de klok aan de muur en we navigeren op de zon, de maan en de aarde, dat we toch ook een persoonlijk gevoel van tijd hebben, bepaald door de intensiteit van handelingen.

Soms bevriest de tijd en lijkt de tijd stil te staan. Soms vliegt de tijd met een supersonische snelheid om. Tijd is onze persoonlijke indruk, die afhankelijk is van het aantal veranderingen die in ons plaatsvinden. Daarom bestaat er in feite geen tijd.

Het aantal veranderingen, dat we in onszelf moeten ervaren, van dit moment tot aan het einde van de correctie, wordt benoemd als 6000 niveaus of jaren: 2000 + 2000 + 2000. Daarnaast kan het ook worden gezien als de drie werelden van BYA (Beria, Yetzira, Assiya) waar doorheen we moeten opstijgen naar de wereld van Atzilut.

De opstijging naar de wereld van Atzilut, noemen we het voorbijgaan van de tijd, stap voor stap, van het ene jaar naar het volgende. Een “jaar” (Shana) is een transformatie (Shinuy), dezelfde cirkel, een omwenteling, alleen op een hoger niveau.

From the 3rd part of the Daily Kabbalah Lesson 6/19/2011, Talmud Eser Sefirot

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: