Systematische Beperkingen

Dr. Michael Laitman

Vraag: Stel dat ik een luxe auto wil kopen, die twee keer zo duur is dan een normale auto. In welk opzicht doe ik daardoor iets slechts ten opzichte van andere mensen?

Antwoord: we bevinden ons in een globaal, integraal, beperkt systeem van de natuur, dat verbonden is binnen één enkele “bol”, waar je niet uit kunt breken. Je bent ertoe verplicht om in deze bol te zijn en op een heel nauwkeurige wijze met anderen verbonden te zijn. Er is niets anders dan dit.

Daarom, wanneer je een auto koopt die twee keer zo duur is dan een normale auto, word je een kankerachtige cel, omdat je hem in dat geval niet koopt om een normaal leven te leiden en je dienstbaar op te stellen naar anderen, maar ”je graait het voor de neus van een ander weg”. Hoe meer je “consumeert” dan het nodige, hoe meer je een kwaadaardige tumor wordt.

Het gemeenschappelijk organisme is op een ideale manier opgebouwd: ieder mens die zich hierin bevindt, moet zijn vitale behoeften ontvangen, en met betrekking tot alle andere dingen alleen maar aan anderen denken. De Schepper vormde het verlangen en de vervulling ervan. Dus waarom neem je opeens meer dan wat nodig is?

Alle verlangens zijn verenigd tot één. Het Licht vervult ze en geeft ze leven. Maar opeens trek je “de deken naar jouw kant” met de wens om meer te krijgen. Als gevolg hiervan zal wat jij teveel wilt, zeker ten koste gaan van iemand anders.

Vandaag de dag wordt dit ons duidelijk gemaakt: enkele miljarden mensen zijn op de rand van de hongerdood en tegelijkertijd zijn onze aardse hulpbronnen bijna uitgeput. Binnenkort hebben we alles verbruikt en blijven we met niets achter.

We bereiken het einde van onze totale consumptie productie. Een wat zal er dan gebeuren?

Daarom, wanneer je niet binnen de grenzen van de vitale noodzaak wil leven, zal dit gebeuren. Alles is eindig, beperkt en verbruikt. Alles heeft een einde en het komt steeds dichterbij.

From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 6/22/11, “Matan Torah (The Giving of the Torah)”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed