Laten We Zaken Op Orde Stellen

Dr. Michael LaitmanModerne technologieën maken het ons mogelijk om ons van al onze dagelijkse benodigdheden te voorzien door 3 à 4 uur per dag te werken. Maar het egoïsme dwingt ons ertoe om te streven naar meer inkomsten, wat betekent dat er steeds meer onnodige producten gemaakt worden en diensten in het leven geroepen worden voor de consumenten.

Daarom bestaat bijna 60% van de kosten van een product uit de promotie ervoor. We zijn gewend om te kopen en te consumeren, om rond te lopen in grote warenhuizen in plaats van in parken en om “oude” dingen te vervangen door nieuwe, omdat kapotte dingen niet meer worden gerepareerd, ze mogen maar een bepaalde tijd meegaan om dan door nieuwe artikelen te worden vervangen. Dit leidt tot uitputting van onvervangbare hulpbronnen en het houdt mensen 8 uur per dag aan het werk.

Wanneer we de productie van alle overbodige producten zouden weigeren en we zouden stoppen met het produceren van artikelen, die met opzet zo gemaakt zijn, dat ze snel kapot gaan en niet meer gerepareerd kunnen worden, zou 80% van de verwerkende industrie beschikbaar zijn om de totale wereldbevolking te voorzien van een noodzakelijk bestaansniveau.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed