Kabbalisten Over De Aard Van De Mens En De Aard Van De Schepper, Deel 23

Dr. Michael Laitman

Beste Vrienden, stel alsjeblieft vragen over deze citaten van de grote Kabbalisten. De opmerkingen tussen haakjes zijn van mij.

Twee Manieren om Heelheid te Ontdekken

Als mensen zich zouden realiseren, dat alles wat tegengesteld is aan het pad van de Schepper slechts de kwade aard is, die de Hogere Wil wenste en schiep, terwijl Hij het Gelaat van Zijn Goedheid verborg, zouden zij dit bedrog uit hun ogen wegnemen en kiezen voor de verborgen beeltenis. En als zij zo zouden handelen, zou Zijn Uniciteit snel en gemakkelijk aan hen onthuld worden, want dan was gedaan wat gedaan moest worden, omdat de bedoeling uitsluitend is, dat dit alles door hen onderzocht zou worden, zodat ze voortaan vreugde zullen scheppen in de Waarheid die nu aan hen onthuld is.

Ramchal, ”Daat Tevunot” (Het Wetende Hart), 40.

De natuurlijke wet van ontwikkeling, die werkt volgens het plan, staat er garant voor, dat alle kwaad omgezet wordt in goed, zonder dat hiervoor aan mensen toestemming gevraagd wordt. De Schepper gaf de mens echter kennis en autoriteit in handen, om het proces van deze natuurlijke ontwikkeling te bespoedigen.

Baal HaSulam, “Vrede in de Wereld”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed