In Gezelschap Van De Grote Kabbalisten

Dr. Michael Laitman

Alle Kabbalistische teksten zijn bedoeld voor Kabbalisten om elkaar te inspireren en indrukken met elkaar te delen, ook om aan elkaar kennis over te brengen over het verbindende netwerk tussen de zielen, waar zij deel van uitmaken. Het doel hiervan is om de Hogere Kracht, de Schepper, sneller te onthullen en andere zielen dichter bij correctie te brengen.

Wij kunnen deze boeken ook gebruiken, zelfs als we niet weten of begrijpen waar de Kabbalisten onderling over schreven, want ieder schreef vanuit zijn eigen niveau. Maar als wij ze lezen zoals kleine kinderen en ernaar verlangen om te begrijpen, waarover zij schrijven, wat zij aan elkaar willen overbrengen en wat zij voor ons willen beschrijven, als wij deze boeken van de grote Kabbalisten openen en aan hen gelijkvormig willen worden in eenheid en onderling geven, als we ons bij hen willen voegen om ons te voegen bij het systeem van zielen, waarmee zij in verbinding zijn, als we onze plaats te midden van hen willen innemen om in hetzelfde gezelschap samen te zijn, dan zijn wij het waard om, met behulp van deze geschriften, dichterbij hen te komen.

Daarom bevatten de teksten, die door Kabbalisten geschreven zijn, hun kracht en hun gedachten. En als wij ernaar verlangen om ons aan hen te hechten en proberen om ons met elkaar te verenigen en samen hun teksten te lezen, is dit onze vraag: dit systeem te mogen binnengaan en ons te mogen voegen bij de staat waarin zij zijn.

Daarom moeten we proberen, als we De Zohar lezen, om niet te vergeten dat we, met behulp van deze tekst, gecorrigeerd willen worden en opgenomen willen worden in hetzelfde systeem, waarin zich al zielen bevinden, wij zijn de enigen die daar, in onze eenheid, nog ontbreken. Wij komen daar, als we ons met elkaar verbinden en verlangen om hetzelfde systeem binnen te gaan, waar alle grote Kabbalisten al verblijven. Kortom, deze staat van zijn bestaat daar al en wij zijn er alleen naar op zoek. De Zohar vertelt namelijk over onze toekomstige staat, die we bereiken en waar we deel van uitmaken.

Laten we ons dus voorstellen, dat we ons in het gezamenlijke systeem van zielen bevinden, temidden van deze grote Kabbalisten – en laten we erom vragen!

From the 2nd part of the Daily Kabbalah Lesson 7/24/11, The Zohar

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed