Het Scherpe Mes Van De Genezer

Dr. Michael LaitmanVraag: Als ik te maken heb met grote problemen en moeilijke situaties, moet ik daar dan ook dankbaar voor zijn?

Antwoord: Als je elke vervulling wilt overstijgen, met het Scherm en het Terugkerende Licht, maakt het je niet uit hoe je je nu voelt in je verlangen, of dat gevoel nu goed of slecht is. Je bent je ervan bewust, dat alle staten waar je doorheen gaat – wat het ook is, het maakt niet uit hoe slecht – nodig zijn om je verlangen te ontwikkelen.

Dit kan moeilijk zijn om te volbrengen, als je met tegenslag of een ernstige ziekte te maken hebt. Maar als je de juiste correctie bereikt, zal je geen enkele situatie ooit als slecht of schadelijk ervaren, zo lang je in staat bent om één te zijn met de Schepper.

Je kan je vreselijk naar voelen, maar in plaats van jezelf te identificeren met je gevoel, identificeer je jezelf met het Doel. Met andere woorden: je begrijpt waarom de Schepper je tot nu toe goede gevoelens heeft gegeven en zelfs meer dan dat (vijf dollar in plaats van de gebruikelijke ene dollar) en Hij je er plotseling nul gaf en zelfs minder dan nul …..

Blijkbaar werd het zo gedaan, zodat je, ondanks alles, correctie van deze verlangens kon bereiken en dat geeft een gevoel van dankbaarheid. Dit is niet eenvoudig, maar op die manier werkt het. Zo worden verlangens onthuld.

Het is moeilijk voor ons om dit te begrijpen en te rechtvaardigen, omdat we afhankelijk zijn van ons egoïstische, lichamelijke gevoel, maar het is nodig. “ Verlies, zelfs met een scherp mes, dat tegen je keel aan geduwd wordt, de hoop op Zijn Genade niet.”

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 7/15/2011, Writings of Rabash

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed