Het Licht Van Wijsheid En Eeuwige Twijfel

Dr. Michael LaitmanEen mens die steeds verder vooruit blijft gaan, zonder maar een moment te stoppen en niet bang is om zich voortdurend in de staat van het minimale Licht van Nefesh te bevinden – in niet eindigende verduidelijkingen, in verwarring en mist, wordt steeds verstandiger en hij bereikt het contact met zijn eerdere staten. Hij wordt wijs, maar wat zijn huidige staat betreft weet hij steeds niets. Daarom komen we alleen verder door geloof boven de rede.

Als hij onlangs vooruit gegaan is door geloof boven de rede, ontvangt hij een intellect waarin hij zijn voorgaande staten begrijpt. Zo blijft zijn intellect zich ontwikkelen – alleen op deze voorwaarde.

Een mens die vordert boven kennis uit, voelt het Licht van Wijsheid (Hochma) over al zijn eerdere niveaus schijnen, behalve over het laatste, huidige niveau.

From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 7/13/11, Preface to the Wisdom of Kabbalah

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: