Het “Vlees” Van Je Ziel Herstellen

Dr. Michael LaitmanVraag: Is de onthulling van het kwaad voldoende om verder te komen?

Antwoord: De onthulling van het kwaad is een krachtige methode voor vooruitgang, omdat het de ontdekking is van een ongecorrigeerd verlangen. Als je het corrigeert, zul je vooruit gaan. Daarom is het onmogelijk om verder te komen zonder de onthulling van het kwaad.

Je stapt bijvoorbeeld in een auto en je probeert je bestemming te bereiken. Opeens zie je, dat de sleutel niet in het contactslot past. Je begint de sleutel passend te maken. Je steekt hem in het contact, maar je kunt hem niet omdraaien. Je moet het slot repareren.

Je repareert het slot, je draait de sleutel om, maar de auto start niet. Dan ontdek je, dat de draden niet aangesloten zijn op de ontsteking. Je moet de draden aansluiten. De draden zijn bevestigd. Waarom wil hij niet starten? De accu ontbreekt.

En zo ga je stap voor stap verder, totdat je de hele auto hebt hersteld. Maar elke keer ontdek je, dat er weer wat ontbreekt, totdat je alle reparaties hebt uitgevoerd en je het laatste stukje lak hebt opgepoetst. Dan pas ga je in de auto zitten en rijden. Eerder was de auto niet in beweging te krijgen.

Vraag: Wat betekent het om alle onderdelen te corrigeren?

Antwoord: Corrigeren betekent, dat je begrijpt, waarom je het onderdeel nodig hebt, hoe het verbonden is met andere onderdelen, welke delen kapot zijn en welke gecorrigeerd. Elk onderdeel is een deel van je hart, je ziel. De “ontsteking” en ”de sleutel”, ”kabels” en de “accu”, elk laatste onderdeeltje, al deze dingen zijn je innerlijke verlangens, het “vlees” van je ziel.

From the Daily Kabbalah Lesson 6/24/2011, Writings of Rabash

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: