De Verbindende Link

Dr. Michael Laitman

De Torah, de methode van correctie, werd onthuld in het oude Babylonië, waar verlangens ontstonden, die wel en niet gerelateerd waren aan correctie. Sindsdien bestaat deze methode van correctie in de mensheid.

Waarom bestudeerde maar een klein deel van de mensheid dit? In Babylonië werd het “opgezogen” door degenen die er vanuit de oorsprong toe werden aangetrokken, degenen die door de wet van gelijkheid van vorm voelden, dat dit voor hen was. Anderen maakten “een omweg”.

De vraag gaat niet over een bepaalde natie, maar over de hele wereld. Waarom vindt niet iedereen deze methode? Waarom manifesteren zich niet in alle mensen verlangens en intenties, die gericht zijn op correctie?

Om het antwoord te vinden moeten we ons verdiepen in het breken van de vaten en zo kunnen we zien waarom alles op die wijze gebeurde. Sommige vaten hebben betrekking op de wens om te ontvangen en andere bevatten meer het verlangen om te geven. Ze werden met elkaar vermengd en laten we zeggen, dat als resultaat 99 procent van alle vaten niet in staat is om te streven naar zelfcorrectie. Ze hebben het punt, dat rechtstreeks gericht is naar de Schepper, dringend nodig om hen voorwaarts te trekken, om de verbindende link te worden tussen hen en het Licht dat Corrigeert.

Op dezelfde wijze hebben de mensen met het punt in het hart ook een verbindende link nodig: de boeken waardoor het Licht wordt aangetrokken. Een “boek” betekent openbaring in Kabbalah. Het boek helpt om het Licht naar de groep aan te trekken, namelijk: naar het verlangen dat moet worden verenigd. Dus op de spirituele weg wordt de rol van “adapter” gespeeld door de leraar, de groep en de boeken. Mensen zonder de voorbereidende basis lijden echter alleen maar en moeten worden verbonden met degenen, die nu klaar zijn voor ontwikkeling.

Deze volgorde is het resultaat van het breken van de vaten. De ontvangende vaten kunnen zichzelf namelijk niet corrigeren voordat de gevende vaten, het Licht van Bina, zich met hen verbinden, namelijk met Malchut. Alleen deze verbinding tussen Bina en Malchut maakt het hen mogelijk om op te stijgen.

Sommige van de gevende vaten behoren tot de wereld van Atzilut, tot Galgalta ve Eynaim (GE). De vaten van de werelden Beria, Yetzira en Assiya behoren echter tot AHP (Awzen – Hotem – Peh). Door het breken viel GE in AHP. Door het maken van correcties brengen we GE terug, omhoog, en AHP stijgt wanneer het zich samenvoegt met GE. Eerst stijgen alleen de vaten van Galgalta ve Eynaim, omdat Israël zichzelf corrigeert. Daarna corrigeert het ook AHP.

Dit is de volgorde van de correctie. In eerste instantie is dit bedoeld voor AHP, met het doel het te corrigeren.

From the 5th part of the Daily Kabbalah Lesson 6/21/11, “Matan Torah (The Giving of the Torah)”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed