De Tijd Omkeren

Dr. Michael Laitman

Vraag: Is het mogelijk om terug te gaan in de tijd? Kan ik terugkeren naar een staat waarin ik al geweest ben?

Antwoord: Zeker! De tijd wordt immers gedefinieerd als een aaneenschakeling van informatieve genen (Reshimot). Je kunt langs deze aaneenschakeling vanaf het begin tot het einde reizen en gaan waarheen je wilt. Wanneer je beschikt over het anti-egoïstische scherm, namelijk de mogelijkheid om in elke staat te bestaan, kun je elke Reshimo uitkiezen om te realiseren.

Uiteraard zou niemand vanuit een vergevorderd stadium willen terugkeren naar een eerdere staat. Dit zou geen enkele zin hebben, tenzij je voor een bepaalde tijd zou moeten afdalen om anderen te helpen, dat is: teruggaan om een verbinding met hen te maken.

Ik zou deze “ommekeer” echter uitvoeren door middel van een speciale Partzuf: “haar” genaamd (Searot). Ik blijf dan zelf in de vergevorderde staat, maar ik maak een “kleinere” kopie van mijzelf waardoor ik kan communiceren met degenen die zich beneden mij bevinden.

Niemand kan echter afdalen zonder reden, omdat het tegengesteld is aan het doel van de schepping. Hoe zou een spiritueel wezen zoiets kunnen doen?

From the 3rd part of the Daily Kabbalah Lesson 6/20/2011, Talmud Eser Sefirot

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed