De Mensheid Wordt Met Uitsterven Bedreigd

Dr. Michael Laitman

De mening van: Nick Bostrom (Professor, Faculteit Filosofie, Oxford University) over existentiële risico’s: Vanwege de versnelling van de technologische vooruitgang, is de kans groot dat de mensheid snel een kritische fase bereikt in zijn bestaan.

Vandaag de dag doen we iets wat we nooit eerder op aarde hebben gedaan. De natuurlijke factoren zijn er tot nu toe niet in geslaagd om het menselijk ras, in een periode van honderdduizenden jaren, te vernietigen, maar dat zal in de komende eeuw wél gebeuren.

De paradox ligt in het feit, dat zonder technologie onze kansen om globale risico’s te vermijden, gelijk zijn aan nul, terwijl tegelijkertijd allerlei technologieën ons een wat grotere kans geven om aan uitsterven te ontsnappen, hoewel het juist deze technologieën zijn die, in het algemeen, risico’s veroorzaken. De belangrijkste factor waardoor de risico’s verhoogd zijn, is de discrepantie tussen de volwassenheid van de mens op het gebied van ethiek en moraal en de groei van de macht van de technologieën, die door hem ontwikkeld zijn.

Om de risico’s van een technologische ramp te minimaliseren, moeten we het volgende doen:

•  Besteed meer aandacht aan de onderwerpen, die existentiële risico’s betreffen.

•  Zet een structuur op, waardoor we internationaal samen kunnen werken.

•  Reguleer de snelheid van de technologische vooruitgang.

•  Ontwerp programma’s die gericht zijn op het verminderen van specifieke, existentiële risico’s.

Mijn commentaar: Technologieën die wij produceren zijn het directe resultaat van onze zelfzuchtige houding ten opzichte van de omringende samenleving en de natuur. Alleen onze balans met de natuur kan ons brengen tot een verstandig gebruik van technologieën. Maar om dit te bereiken moeten we eerst de natuur van de mens transformeren. En dat kan alleen door de Kracht die ons geschapen heeft:” Ik schiep de kwade neiging en de methode voor de correctie ervan.”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: