Van Egoïsme Naar Geven Boven De Rede

Lo Lishma betekent, dat ik me bewust ben van het feit dat ik me meer in egoïsme bevind dan in geven. Ik streef er met alle macht naar om geven, Lishma, te bereiken, maar ik ben er nog niet toe in staat en dus maak ik een berekening in mijn eigen voordeel. Het verschil dat ik zie tussen mijn huidige staat en de staten, waarnaar ik verlang, wordt mijn Lo Lishma genoemd.

Veronderstel dat je me een envelop geeft met een bedrag van duizend dollar, die je van me geleend hebt. Wanneer ik de envelop aanneem zonder te kijken wat er in zit, noemen we dit ” beneden de rede”. Het betekent dat ik je op je woord geloof en ik laat mijn rede op geen enkele manier meespelen. Wanneer ik de envelop openmaak en controleer en zie dat er precies duizend dollar in zit en ik het accepteer, wordt dit “in de rede” genoemd.

Wanneer ik echter de envelop openmaak, het geld tel en zie dat er een bepaald bedrag ontbreekt, maar ik het toch accepteer als een volledige teruggave van het geleende bedrag, werk ik in geloof boven de rede, in verband met het ontbrekende bedrag.

Uit het 1e deel van de Daily Kabbalah Lesson 6/19/2011, Writings of Rabash

Verwant Materiaal (Engels):
http://www.laitman.com/2011/04/that-elusive-%E2%80%9Cfaith-above-reason%E2%80%9D/

http://www.laitman.com/2010/08/faith-above-reason/

http://www.laitman.com/2010/11/upwards-along-the-degrees-of-intentions/

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: