Uitstijgen Boven Alle Grenzen Die Ons Scheiden

Dr. Michael LaitmanIk hoop dat dit congres een keerpunt zal worden (Moskou Congres). We zullen beginnen met elkaar serieuzer te behandelen, we zullen uiteindelijk dichter bij elkaar gaan komen; we zullen er niet meer op letten uit welk land we komen of dat we tegengesteld zijn aan elkaar, verschillend van elkaar.

We moeten boven alle grenzen die ons scheiden uitstijgen. We moeten één enkele ruimte vormen, en ik geloof werkelijk dat dit gaat plaatsvinden. We moeten alle barrières afbreken. Anders komen we niet op het volgende niveau.

Wat voor soort Machsom (de barrière) verwacht je over te gaan als je onderscheid maakt tussen jou en mij, tussen deze en de ander, tussen zwart, wit, geel, rood, enzovoorts. Dit plaatst onmiddellijk een muur voor je.

Zo zou het in iedere groep moeten zijn. In elke groep moeten we boven ons ego uitstijgen. Immers, er wordt gewoon met ons gespeeld van Bovenaf. De Schepper geeft ons dit egoïsme bewust vanuit de linkerkant en we kunnen er niet overheen komen.

We zien altijd tekortkomingen in anderen. De een vind ik walgelijk omdat hij in zijn neus peutert, de ander omdat hij op een bepaalde manier praat en een derde omdat hij op een vreemde manier naar me kijkt. De een is dik, de ander is mager, de een is arrogant en zo voort. Waar komt dit allemaal vandaan?

Er zijn duizenden redenen om me niet met anderen te verbinden. Ik heb er geen probleem mee om dit niet te doen. Ik ben er klaar voor om iedereen weg te duwen en een reden te vinden om altijd gelijk te hebben. Hoe kan ik hier bovenuit stijgen? Wanneer we dit niet doen, zal niets helpen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed