Kabbalah Voor De Moderne Tijden

Vraag: Zijn de geschriften van Kabbalist Isaac de Blinde (Rabbi Yitzhak Saggi Nehor 1160-1235, Provence, Frankrijk) bij u bekend?

Antwoord: Wij bestuderen de drie belangrijkste bronnen uit de wijsheid van Kabbalah: Het Boek de Zohar, de geschriften van de Ari (vooral zijn boek “de Boom des Levens”) en de werken van Baal HaSulam, de grootste Kabbalist van de 20e eeuw. Baal HaSulam reikte ons de gehele wijsheid van Kabbalah aan in een vorm, die het meest geschikt was voor ons om te publiceren en te verspreiden aan iedereen in de wereld.

Naast alle grote Kabbalisten, vanaf Babylon tot aan de dag van vandaag, bracht iedere generatie vele andere Kabbalisten voort. Maar sommigen van hen hielden zich verborgen en anderen schreven zeer weinig, omdat men, tot nog maar kort geleden, zo’n dertig jaar geleden, een speciale toestemming van Boven moest ontvangen, om een stukje van Kabbalah te onthullen. Daarom schreven Kabbalisten sporadisch en wanneer ze het deden, was het in een geheime vorm.

En pas in de 20e eeuw, toen de tijd aanbrak voor de onthulling van Kabbalah aan iedereen om zo het collectieve ego te corrigeren, schreef Baal HaSulam dat waarvoor hij toestemming had gekregen om te verspreiden. En juist dit specifieke deel van Kabbalah bieden we de wereld aan.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed