Het Streven Naar Een Punt Van Evenwicht

 

Dr. Michael LaitmanWe bestaan in het veld van Licht (de eigenschap van liefde en geven, de Schepper genaamd) dat alle ruimte, die we in beslag nemen, vult, alleen kunnen we dit Licht niet voelen. De invloed ervan werkt op mij als een fysiek veld, of het nu de zwaartekracht is, een elektromagnetisch of een elektrostatisch veld. Als ik een spiritueel potentieel (lading) heb, begin ik mij in dit veld te bewegen naar een punt van evenwicht ermee.

Net zoals een elektron zich in een elektromagnetisch veld gedraagt, gedraagt een mens zich op iedere plaats waar hij zich maar bevindt: hij of zij streeft naar een toestand van evenwicht en leeft daarbij in het veld van zijn of haar gevoelens. Maar gevoelens zijn ook krachten! We bestuderen ze in de wijsheid van Kabbalah, net zoals anderen de invloed van fysieke krachten bestuderen. We nemen hun bestaan echter niet waar in onze wereld.

Wanneer het punt in het hart in iemand verschijnt, begint hij zich naar een plaats te bewegen, waar hij de vervulling kan ontvangen, die dit punt nodig heeft. Deze mensen ”komen naar” onze groepen of  “ontdekken ons plotseling” op het Internet. Het lijkt allemaal heel onverwacht voor hen ….. En zo beginnen ze met het bestuderen van de wijsheid van Kabbalah.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: