Het Proces Is Begonnen

Dr. Michael LaitmanDoor de recente gebeurtenissen in de wereld zien we hoe mensenmassa´s in beweging gezet worden en dit komt op in golven. Op dezelfde wijze als een grote zwerm vogels, die dezelfde gesynchroniseerde bewegingen maken in de lucht, alsof ze met elkaar versmolten zijn door een gemeenschappelijke gedachte.

Zo zullen de massa´s in de wereld een steeds groter wordende, gemeenschappelijke visie laten zien en een verenigende kracht zal plotseling in hen naar boven komen. Mensen zullen zelf niet eens begrijpen waarom dit gebeurt. Het feit is, dat ze de mogelijkheid zullen bereiken om zich meer dan voorheen te verenigen, in afwachting van de correctie van de wereld. Precies als vogels zullen ze handelingen synchroon uitvoeren, zonder zich te realiseren wat de oorzaak ervan is en ze zullen het doen vanuit de opdrachten die de natuur geeft.

Dan zullen we duizenden, tienduizenden mensen zien, die zich verzamelen op straat en ergens naartoe gaan. Dit zal ineens gebeuren, schijnbaar zonder reden, zonder te beginnen met een voorbereiding van enkele maanden. Hun golven zullen van de ene plaats naar de andere rollen op een groot aantal plaatsen over de hele wereld.

Vandaag de dag zien we al hoe dit gebeurt en hoe het wordt doorgegeven van het ene land naar het volgende, zoals het bij een virus gebeurt. Dit zijn de uiterlijke tekenen van een innerlijk fenomeen: Deze massa´s staan op om zichzelf te corrigeren door middel van eenwording en gezamenlijke acties.

Geleidelijk aan zal zo de gemeenschappelijke inspanning georganiseerd worden en zichzelf onderscheiden. Uiteraard begrijpen de mensen niet wat de oorzaak en de essentie is van wat er gebeurt. Ze schrijven het verlangen, dat in hen is ontwaakt, toe aan externe factoren, maar dit is als een blinddoek over hun ogen, zodat mensen niet zouden zien wat er echt gebeurt.

In de tussentijd rijpt hun verlangen naar genot en gaan ze door de gangbare fases van ontwikkeling heen: het bewegingloze, plantaardige, dierlijke en menselijke niveau.

En dit proces vindt niet langer plaats in afzonderlijke individuen, maar in grote massa’s mensen.

BIRDS eng from Vladek Zankovsky on Vimeo.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed