Het Ego Lijdt Aan Het Licht Van Goedheid

Dr. Michael LaitmanVraag: Gedachten over spiritualiteit veroorzaken droefheid en lijden in mij, omdat ik de Schepper niet voel. Wat kan ik doen?

Antwoord: Als iemand werkelijk lijden voelt in zijn leven, verbergt deze pijn de Schepper voor hem. Dit wordt doelbewust zo gedaan, zodat we onze verhouding tot de Schepper niet beschadigen en toch met Hem verbonden blijven zonder Hem te gaan haten en Hem te verwerpen.

Er zijn verschillende staten, maar in de mate waarin iemand zich slecht voelt, is de Schepper verborgen, we moeten in onze omgeving bereiken, dat we elkaar steunen en dat we garant staan voor elkaar. In dit geval, zelfs in tijden van grotere problemen, zal de omgeving ons helpen om boven een slecht gevoel uit te stijgen naar de oorzaak ervan.

Dan zal ik begrijpen, dat het voelen van het kwaad niet van de Schepper komt, niet van de Hogere Kracht, maar van de kracht van mijn eigen egoïsme. Ik ga dan mijn gevoelens in twee delen verdelen:

1) Mijn verlangens die niet gecorrigeerd zijn, waardoor ik me slecht voel en

2) De Schepper, het Hogere Licht, dat mij beschijnt met goedheid.

Juist omdat de Schepper goedheid over me uitstraalt, terwijl ik tegengesteld ben aan Hem, voel ik het goede als kwaad, voor mij keert Zijn Goedheid zich in het tegendeel. Daardoor kan er van de Schepper niet meer aan mij onthuld worden, want ik voel me zo slecht dat ik niet in staat ben om dat aan te kunnen.

Zolang we ongecorrigeerd blijven en de Schepper in Zijn tegengestelde vorm ervaren, omdat ons ego Licht in duisternis verandert, wordt de Schepper aan ons onthuld in de mate waarin we dit kunnen dragen. En in de mate waarin we dat niet kunnen verdragen, verbergt Hij zich.

Hij onthult Zichzelf maar een klein beetje om zo een beetje kwaad zichtbaar te maken aan ons, op die manier raken we het contact met ons verstand niet kwijt en kunnen we onze gevoelens analyseren. Dan begin ik te onderzoeken waar dit kwaad vandaan komt en wat het veroorzaakt. Tengevolge daarvan kom ik naar de groep, de boeken en de leraar die mij uitlegt dat ik het kwaad zelf oproep, omdat ik tegengesteld ben aan de Schepper.

Uit het 1e deel van de Daily Kabbalah Lesson 6/24/2011, Shamati #241

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed