De Ziel Van Alles Wat Leeft

Het Boek de Zohar, Hoofdstuk “Truma (Schenking)”, Item 217: “De ziel van alles wat leeft” is een ziel die voortkomt uit de Ene Die voor altijd leeft: Yesod van ZA. En omdat deze ziel van Hem is, want alle zegeningen komen uit Hem voort en zijn in Hem, en Hij bevloeit en zegent wat beneden is, naar Malchut toe, heeft deze ziel, die uit Hem voortkomt, toestemming om deze plaats, Malchut, te zegenen.

Malchut is het verlangen, dat elke keer nieuwe vormen aanneemt in zijn intentie om te geven en dan voelt het, dat het vervuld wordt door Yesod. Dit betekent, dat Malchut gelijk wordt aan Yesod volgens de wet van gelijkvormigheid. In werkelijkheid wordt het gelijk aan de eerste negen Sefirot, omdat Yesod alle negen Sefirot bevat.

Als Malchut lijkt op de eerste negen Sefirot betekent dat, dat het schepsel in zekere mate gelijkvormig wordt aan de Schepper. Naar de mate van gelijkvormigheid, naar de mate van hun overeenkomstige eigenschappen, verkrijgt Malchut dezelfde vorm als de eerste negen Sefirot en bestaat het in gehechtheid en eenheid met hen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: