De Innerlijke Groep, Niet De Externe

Vraag: Hoe moet iemand zijn inzichten een plaats geven in relatie tot de groep: door samen te praten, samen te handelen of door fysiek samen op één plaats aanwezig te zijn?

Antwoord: “Alles wordt opgehelderd in de gedachte “ en niets kan aan de buitenkant gezien worden. Iemand kan als onverschillig lijken, zelfs onbeschoft, ongeduldig en geen goede houding tegenover anderen uiten. Misschien heeft hij een dergelijk karakter of doet hij het met opzet om zijn grote interne inspanningen niet te verzwakken.

Men moet op zoek gaan naar het innerlijke beeld van de groep, de plaats waar al onze verlangens, gedachten, doelen en gemeenschappelijke verwachtingen bestaan en zich eraan vastklampen.Oordelen op basis van de uiterlijke verschijningsvorm, kan het moeilijk voor je maken om de groep te accepteren. Het zal later komen wanneer je stopt met aandacht te schenken aan de externaliteit, omdat “ liefde alle zonden bedekt”.

Je bent op deze plaats gekomen, omdat de mensen die daar samenkomen de punten in het hart hebben, dus kom nader tot deze innerlijke punten.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: