De Formule Voor De Terugkeer Naar Het Goede

Dr. Michael Laitman

Iemand die het Boek de Zohar opent, doet dat om de Schepper te onthullen. Per definitie is de wetenschap van Kabbalah de methode om de Schepper aan de schepselen in deze wereld te onthullen. Waarom zouden anders Kabbalah en de gehele Torah aan ons gegeven zijn? De Schepper wordt in iemand onthuld in het verlangen om te schenken en lief te hebben. Dit verlangen is gelijk aan de Schepper in kwaliteiten en de Schepper wordt hierin geopenbaard volgens de wet van gelijkvormigheid.

Dus de Schepper is de kwaliteit van geven en liefhebben, de kracht van geven en liefde, “het Goede dat Goed doet”. Hoe kunnen we dan het verlangen van geven en liefde bereiken, van het Goede dat Goed doet? Door ons met elkaar te verbinden, ondanks de egoïstische krachten die iedereen heeft en die elkaar afwijzen en door een net van goede verbinding tussen ons te vormen, boven het net van haat. Door een net te vormen, waarin iedereen goed is en goed doet, geeft en liefheeft met betrekking tot de anderen.

Maar hoe doen we dit als ieder van ons slechts een kleine egoïst is? We lezen het Boek de Zohar, dat spreekt over onze gecorrigeerde staten, waarin we met elkaar verbonden zijn door middel van een goede verbinding tussen ons, en we verlangen ernaar om dit in ons innerlijk tot werkelijkheid te laten komen. Zo ontvangen we een indruk van deze goede staten, die al in de oneindigheid bestaan. Deze indruk, de invloed van de krachten van onze gecorrigeerde staten op onze huidige staat, wordt het “omringende Licht“ of “het Licht dat ons terugbrengt naar de Bron van het goede” genoemd.

Volgens de formule: “Ik schiep de kwade neiging en Ik gaf de Torah voor de correctie, omdat het Licht erin terugbrengt naar de Bron” keren we terug naar de Bron – het Goede dat Goed doet. Zo onthullen we de Schepper, het Goede dat Goed doet, onze oorsprong.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed