Licht Voor “De Wijze Van Hart”

Dr. Michael LaitmanHet enige wat we uit onze studie kunnen halen is, dat we het kunnen omzetten in een “wonderbaarlijke kwaliteit” (Segula), om “het Licht dat Hervormt” naar ons toe te trekken. Daarom kiezen we ervoor de boeken te bestuderen die ons zijn aangeraden door Kabbalisten, de mensen die hun correctie al hebben gerealiseerd, die de onthulling van de Schepper en verbondenheid met Hem, het hoogst denkbare, hebben bereikt en zijn teruggekeerd naar de oorsprong van hun ziel.

Dat wil zeggen dat ze hun taak uitvoerden, die de plicht is van ieder mens in deze wereld en hun volledig gecorrigeerde staat bereikten, Gmar Tikkun, de wereld van de Oneindigheid, eenheid met de Schepper. Daarom luisteren we naar hun instructies en wat ze ons adviseren is om uitsluitend de Kabbalistische boeken te bestuderen, omdat zij het Licht dat Hervormt bevatten.

Het Licht dat in andere boeken aanwezig is, die ook over de spirituele wereld spreken (zoals de Torah, Mishna en de Talmud) is niet krachtig genoeg om onze zielen naar de bron te laten terugkeren. Dat betekent niet dat ze geen spiritualiteit hebben! Ze zijn alle geschreven door grote Kabbalisten, die spirituele verworvenheid hebben bereikt, maar deze boeken zijn niet bedoeld om ons de kracht voor correctie te geven. Daarom gebruiken we ze alleen als een kleine toevoeging, terwijl de hele studie is gebaseerd op Het Boek de Zohar met de uitleg van Baal HaSulam, evenals Talmud Eser Sefirot.

Dit zijn precies de boeken die ons het omringende Licht brengen dat het meest geschikt is voor de zielen van onze generatie en die de kracht hebben om ons te corrigeren. Iemand die deze boeken bestudeert wordt een wijze of “een leerling van een wijze genoemd” (Talmid Hacham), omdat hij van de Schepper (een Wijze) over de kwaliteit van geven leert. Zo iemand is “een wijze van hart”, omdat hij zijn “hart” wil corrigeren, zijn wil om te genieten, om deze wil te veranderen in een vat voor het Licht van Hochma.

Zo beschouwen we onze studie, groep, leraar, disseminatie en ons hele leven, zodat dit alles zal veranderen in een middel om deze “wonderbaarlijke kracht” (Segula) te verwerven, het Licht dat Hervormt. Dit is het enige waaraan we van ’s morgens tot ’s nachts en van ’s nachts tot ’s morgens zouden moeten denken! Immers, iemands hele succes in het leven hangt af van dit Licht.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed