Genade is misleidend en schoonheid is tevergeefs

Dr. Michael LaitmanBaal Ha Sulam, brief 19 “In dezelfde vrouw”: genade is misleidend en schoonheid is tevergeefs: maar een vrouw die de Heer vreest zal geprezen worden. Dit betekent dat tijdens de voorbereiding, de schoonheid en genade verschijnen en de essentie van perfectie waar iemand naar hunkert en verlangt. Echter, op het moment van correctie, wanneer de aarde vol is “met de kennis van de Heer, “dan”zal ik een andere wereld zien, omdat alleen angst en verlangen de essentie van de gewenste perfectie zijn. Dan voelt iemand dat hij tijdens de voorbereiding tegen zichzelf loog.

Vraag: Waarom wordt er gezegd dat we tijdens de voorbereiding tegen onszelf liegen?

Antwoord; Het is zo omdat ik naar iets verlangde dat een leugen was. En terwijl ik aan het lijden was, besefte ik niet dat dit lijden eigenlijk vervulling was. Het betekent dat zodra ik mijn houding tegenover het gewenste verander, ontdek ik dat ik in de oneindige wereld ben. Het wordt beschouwd als”Je zult eten wat al oud is”. Ik onthul een oneindige vervulling in mijn huidige staat.

Het is beschreven dat je eerder tegen jezelf loog, en dacht dat je niet de gewenste vervulling had en dat je die moet bereiken. Maar je hoeft niets te bereiken behalve de correctie van je verlangens. Je bent al in dezelfde perfecte staat, alleen kun je het niet zien omdat je nog niet over de kwaliteiten van waarneming beschikt of de gecorrigeerde verlangens.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed