Geloof In De Wijzen

Dr. Michael Laitman

Vraag: Hoe kan ik de drie types van verlangen, die ik hier tijdens de lessen ervaar, op een goede wijze combineren en rangschikken? 1) De kunstmatige wens die wordt veroorzaakt door de noodzaak om correctie te vragen voor de omgeving. 2) De kunstmatige wens om mezelf in een veld te plaatsen, dat me zal beïnvloeden. 3) Mijn werkelijke verlangen om mezelf te ontdoen van de kleine lichamelijke problemen, die groot voor mij lijken.

Antwoord: We moeten de wijzen geloven die ons vertellen dat wanneer iemand systematisch en vastberaden werkt, zijn inspanningen zich zullen opstapelen tot een grote rijkdom. Er is geen andere keuze: blijf je inspannen.

De resultaten die als gevolg ervan zullen komen, zullen je alles uitleggen en laten zien. Er komt geen antwoord op je pad, wanneer je niet voelt, niet begrijpt of niet in staat bent om alles met elkaar te verbinden. Het is nodig om gewoon door te gaan.

Op dit moment ben je niet in staat om je relatie met de wereld en de groep te verbinden met je succes en met alles wat er gebeurt en je verbindt de Schepper en Kabbalah niet met je verlangen om je problemen en lijden kwijt te raken. Bovendien beloven Kabbalisten niet, dat Kabbalah je zal helpen om jezelf te bevrijden van problemen en lijden.

In werkelijkheid hebben we iemand die Kabbalah studeert niets te zeggen. We kunnen iemand alleen naar de realisatie van het belang van het doel leiden met behulp van de groep. Hij zal het doel alleen zien wanneer het Licht komt en hem corrigeert.

Dit komt, omdat men met een egoïstische blik niets aangenaams en goeds voor het egoïsme kan zien in de spirituele wereld.
Je kunt jezelf blijven vertellen dat dit je zal helpen om bevrijd te worden van alle problemen en dat je de hele wereld voor je zult winnen, maar dit is niet de manier om verder te komen.

Verbind jezelf ieder moment van je leven, zoveel je kunt, met de omgeving, zodat deze je zoveel mogelijk zal beïnvloeden en je zult je er meer en meer mee moeten verbinden. Hierdoor zal je kracht ontvangen.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: