Gebruik Je Verstand Om Te Geven

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe komt het dat de intelligentie, die ons in de loop van de menselijke geschiedenis hielp groeien en ontwikkelen, ons nu slechts afleidt en afremt op het meest vitale punt: als het nodig is om ons spiritueel te ontwikkelen?

Antwoord: Intelligentie heeft altijd je ego gediend, dus het was er om je gedurende de afgelopen duizenden jaren te helpen om alles te ontwikkelen. Maar nu je klaar bent met je op het levenloze, plantaardige en animale niveau te ontwikkelen, moet je je op nieuwe niveaus van de evolutie ontwikkelen en opstijgen naar het menselijke niveau, hiervoor is een heel andere aanpak vereist.

Het zicht op het leven en de wereld, de hele vorm is totaal veranderd. Nu moet je ten opzichte van alles wat je omringt een houding aannemen van geven en dat is afkomstig uit een ander soort verlangen, maar je rationele geest wenst niet voor geven te werken, omdat je niet beschikt over een verlangen om te geven.

Wanneer je het verlangen om te geven ontvangt, zal je verstand ermee aan de slag gaan, maar op dit moment heb je alleen een egoïstisch verlangen en je intelligentie staat alleen in dienst daarvan. Het verstand is een apparaat, een computer. Het houdt zich er niet mee bezig welke gegevens het verwerkt of welke cijfers er in worden opgeslagen. Zolang het data van je egoïsme ontvangt, het verlangen te ontvangen, werkt het overeenkomstig.

Hoe kun je dit aanpakken? Probeer je verlangen te transformeren in plaats van je verstand. Trek het Licht dat hervormt aan in je verlangen. Het Licht schiep dit verlangen, en Dit alleen kan het veranderen. Dan zal je verstand gaan werken voor het nieuwe verlangen om te geven en je adviseren over hoe je op een betere manier kunt geven.

Daarom is intelligentie niet de sleutel in de studie, zoals er staat geschreven: “Het is niet de wijze die leert”. Alles wordt bepaald door het verlangen. Verstand is wat je krijgt terwijl je verlangen zich ontwikkelt. Het verlangen kan alleen veranderd worden door het Hogere Licht en niets anders, uitgezonderd de omgeving die je doet ontwaken en je inspireert om je verlangen te transformeren, het te stimuleren door “afgunst, lust en ambitie”. Het gebruik van zulke materiële gereedschappen als je aardse verlangens, leidt je naar spirituele aspiratie.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: