Een “Ronde” Wereld

Dr. Michael LaitmanVraag: Alles hangt af van ons verlangen. Hoe komen we dan van onze “standaard instellingen” af, van verlangens die vastgesteld zijn in deze wereld?

Antwoord: We nemen de wereld niet waar als “rond”. We hebben nog steeds de illusie dat deze lineair is en dat we in deze wereld succesvol kunnen zijn door ons ego te gebruiken. Maar de huidige wereld werkt nu onder een ander programma en de enige manier om succesvol te zijn is door eenheid. Dit is een totaal verschillende reeks van instructies, maar we “snappen” het nog niet.

Duizenden jaren lang bereikte de mensheid succes gebaseerd op de grootte van het ego, maar de laatste vijftig jaar is deze trend op zijn beloop. We bewegen ons steeds dichter naar een integrale wereld en in een integrale wereld heeft degene, die meer verbonden is met anderen, het meeste profijt. We zien, dat hoe meer iemand verbindingen weet te maken, hoe meer landen er bij worden betrokken, hoe succesvoller men is. Mensen voelen dit instinctief aan en worden aangetrokken door integrale oplossingen.

We realiseren ons echter nog niet, dat de oplossing voor onze zorgen het noodzakelijk maakt dat we ons verbinden op het menselijk niveau: boven het bankwezen, de mondiale industrie en andere globale mechanismen uit. Deze situatie begon zich te verwerkelijken na de Tweede Wereldoorlog, toen de Verenigde Naties, de UNESCO en andere internationale organisaties werden opgericht. Zelfs zij passen echter nog egoïstische methodes toe, in plaats van een integrale, allesomvattende aanpak.

In wezen moeten alle landen gelijke kansen hebben. Waarom moeten sommige landen het vetorecht hebben op bepaalde besluiten, terwijl andere dit niet hebben? Wat maakt het voor verschil als het ene groter is en het andere kleiner? Integendeel, in een “rond” systeem zouden de grotere meer bereid moeten zijn tot compromissen, omdat ze anders alleen maar voor zichzelf zorgen.

Onze benadering is volledig verdraaid en toch beginnen we te voelen dat de wereld echt “rond”, integraal en onderling verbonden begint te worden.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: