De Unieke Kracht Van Kabbalah Conventies

Dr. Michael LaitmanVraag: Moeten de Kabbalah congressen als een eindresultaat van ons praktische werk dienen? Wat kunt u zeggen over de komende conventie in Noord Amerika?

Antwoord: Mijn houding ten opzichte van dergelijke bijeenkomsten is zeer positief en ik denk dat ze een mogelijkheid bieden voor een geweldige vooruitgang. Ik zie dat met elke conventie. Ik word beter en beter in het geven van eenvoudige uitleg, die gemakkelijker te verteren is voor de mensen. Ze beginnen me beter te begrijpen en we komen dichter bij elkaar.

Elke dergelijke bijeenkomst is een sprong vooruit. Een bezoek aan een Kabbalah congres heeft evenveel waarde als een maand dagelijkse studie. Het geeft iemand interne en externe indrukken en vele positieve resultaten. Eens per jaar organiseren we een congres in Noord Amerika, dus probeer deze kans niet aan je voorbij te laten gaan.

Als je de mogelijkheid hebt, maar het lijkt of je niet genoeg tijd hebt of niet genoeg geld, is dit een obstakel dat opzettelijk op je weg wordt geplaatst. Je moet jezelf eerlijk onder de loep nemen en beseffen dat je voor een diepgaande beslissing staat. Iemand die eens per jaar een dergelijke mogelijkheid heeft en niet komt, zal veel verliezen, omdat hij de verbinding met dit pad verliest.

Zeker, er kunnen objectieve redenen zijn die iemand verhinderen om te komen, zoals opgesloten zijn in een gevangenis. Maar als iemand er toe in staat is, maar het alleen moeilijk voor hem is, is dat geen excuus. Het is een test van Boven en hij zou over dit obstakel, dat op zijn weg geplaatst is, heen moeten springen.

Vele groepen en individuen zullen bijeen komen. Het is een heel ander soort kracht en vanaf daar verbinden we ons met de hele wereld.
Ik zal mijn best doen om innerlijke kracht door te geven aan de mensen, die op dat moment zo vlak bij me zijn. Mensen blijven het later, na het evenement, voelen, in tegenstelling tot diegenen die konden komen en het niet deden.

Het maakt waarschijnlijk niet zoveel uit hoe iemand dagelijks studeert, in een virtuele groep of in een fysieke groep. Het hangt van de persoon af en de verhoudingen in de groep. Echter, noch een fysieke groep, noch een virtuele groep kan een collectieve bijeenkomst, zoals een conventie vervangen, waar honderden of duizenden mensen samenkomen en zich verenigen.

Er zijn mensen, die een groep om verschillende redenen hebben verlaten, maar een congres is iets anders en iedereen zou erheen moeten gaan, zonder zich ook maar enigszins af te vragen hoe de verhoudingen binnen de groep zijn of wat voor groep je hebt. Iemand komt uitsluitend met de bedoeling zich met de wereld Kli (vat) te verenigen daardoor op te stijgen naar een nieuw spiritueel niveau.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed