De Magische Ring

Dr. Michael Laitman
Het Boek de Zohar, hoofdstuk “Mishpatim (Verordeningen)”, item 343: Hij (Koning Salomon) signeerde zijn troon met een zegel ingegraveerd met de heilige Naam, nam een ring waarop de heilige Naam was gegraveerd, steeg op rijdend op een arend en ging weg.

Vraag: Wat betekent deze ring?

Antwoord: Dit is een bepaalde kracht die Malchut beschermt, die zichzelf inperkt met de bedoeling om het Licht van Hochma alleen van Boven naar beneden te gebruiken, boven de wil om te genieten, wat betekent met de intentie om te geven in plaats van het voor zichzelf te ontvangen, in het egoïstische verlangen. Dit noemen we een “ring”.

Dit is de oorsprong van het huwelijksritueel waar mensen elkaar ringen omdoen, die symbool staan voor het geven aan elkaar en voor hun verbinding.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: