De Laatste Druppel Die Het Licht Doet Branden

Dr. Michael LaitmanVraag: U zegt dat de Zohar het systeem van verbinding tussen ons is. Hoe worden deze verbindingen uitgelegd in de Zohar: in de vorm van de letters of in de betekenis achter de woorden?

Antwoord: Je zult deze symbolen van deze verbindingen niet in de letters of in woorden vinden, en zelfs niet zonder hen. We zouden de Zohar moeten zien als een verbindingsapparaat en niets meer dan dat. Ik weet niet hoe het werkt. Het enige wat ik weet is dat indien mijn verlangens correct zijn, en ik de Zohar lees in de hoop dat de verlangens vervuld worden, dit zal gebeuren.

Ik heb een bepaald apparaat dat ik afstel, en ik verbind het met elektriciteit, maar net de laatste druppel ontbreekt: een klein beetje meer gedachte en verlangen van mij dat het zal gebeuren, dat het apparaat de elektriciteit begint te kanaliseren en begint te werken.

Ik zou het alleen moeten anticiperen meer niet. Het wordt beschouwd als “verlossing verwachten”.Maar we moeten zo goed als we kunnen onze verlangens en behoeftes op een zodanige wijze voorbereiden dat ze zo goed mogelijk klaar zijn voor correctie. Verlang zoveel mogelijk correctie. Want tenslotte verdient een onrijp verlangen geen correctie. Verlang de tijd die is verstreken, en een nieuw verlangen of hetzelfde verlangen maar op een hoger niveau zal het ook geen correctie verdienen. Alles moet met uiterste precisie plaatsvinden. En vervolgens zal het Licht dat hervormd komen en ons samenvoegen met de Schepper. Dat is wat ons werk inhoudt.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed