De Kracht Die De Spirituele Wereld Onthult

Dr. Michael LaitmanVraag: Als het algemene en het specifieke gelijk zijn, moet dan de groep alsook het individu vrezen dat we ons ego niet zullen overstijgen?

Antwoord: Als het echt een “groep” is dan transformeert die van het algemene naar het individuele en naar “één geheel” in relatie tot de Schepper. En in de mate dat de groep een bepaald “individu” wordt, eenheid en garantie bereikt, één gezamenlijke welwillendheid, wordt dit “individu” steeds overvloediger en uitzonderlijker, door de vereniging in zichzelf van de verschillende staten van alle deelnemers.

De Schepper wordt beschreven als “Eén, Uniek en Verenigd”. Zo ook is de groep, wanneer die opereert als “één”, maar handelingen van veel mensen in zich verenigt; dan wordt die beschouwd als “enkelvoudig” en “uniek in haar recht”. En dit is wat de kracht van “één” bepaalt.

De groep wordt niet afgemeten aan het aantal deelnemers. Zij wordt gedefinieerd door hun eenheid, de kwaliteit van hun band die gekarakteriseerd is door het feit dat ze zich hebben verenigd en boven hun egoïsme zijn uitgestegen omwille van de ander. Dit is wat de groep krachtig maakt, omdat in spiritualiteit kracht niet afhangt van hoeveelheid, maar van kwaliteit en het resultaat is van vele verbindingen omdat zij zijn verbonden als één geheel.

Dit is de kracht waarmee wij de spirituele wereld zullen ontdekken! Als we al deze betekenissen samen kunnen verenigen: “Eén, Uniek en Verenigd”, met betrekking tot de verbinding tussen ons, dan zullen we de Schepper openbaren.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed