Wat Ontbreekt Er In De Spirituele Vooruitgang Van De Mannen?

Dr. Michael LaitmanVraag: Wanneer we ons proberen te verenigen, Verenigen zich dan de punten in het hart van de vrouwen onderling, terwijl de punten in de harten van de mannen zich ook met elkaar verenigen, of is dit niet belangrijk?

Antwoord: Alle zielen verbinden zich met elkaar omdat we allemaal in één enkele ziel bestaan. In zijn artikelen, legt Baal Ha Sulam uit dat er slechts één ziel bestaat in de wereld, en die bestaat uit mannelijke en vrouwelijke delen. En deze beide onderdelen creëren tussen henzelf de verbinding die de conceptie van het leven garandeert.

In onze wereld geven een man en een vrouw samen geboorte aan de voortzetting ervan: zonen en dochters. In de spirituele wereld, winnen we een nieuwe staat dat ook “zoon of dochter” wordt genoemd. Het komt er op neer dat de Schepper zich tussen ons bevindt, zoals wordt gezegd: Man en vrouw en de Shechina tussen hen. Als resultaat verenigen zich deze drie en worden één geheel en dat is ons volgende niveau.

Vandaar dat de vrouwen met dezelfde taak geconfronteerd worden als de mannen, en meer omdat een vrouw Hissaron (onvervuld verlangen) heeft. Ze verplicht een man zich te ontwikkelen, het huis te verlaten om brood te verdienen, om de familie te ondersteunen, en om verantwoordelijk te zijn. Het zelfde gebeurt in spiritualiteit.

Daarom zijn wij, de mannen erg hoopvol dat de vrouwen de verantwoordelijkheid op zichzelf nemen voor onze geestelijke vooruitgang, om meer actief te zijn en om ons meer onder druk te zetten. Dat komt omdat het verlangen uit het vrouwelijke deel komt, en de man realiseert het. Echter zonder het vrouwelijke verlangen kunnen de mannen het niet uitvoeren.

Dat is de reden waarom de vrouwen hun krachten bundelen om zo van de mannen te eisen zich onderling te verenigen, en vervolgens het Licht naar het vrouwelijke verlangen brengen. Daarom moeten we samenwerken.

Van  Lesson 2, WE! Convention 4/2/2011

Verwante Materialen (Engels):
The Right Kind Of Pressure
Wake Up The Men!
Our Strength Is Our Weakness

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: