Van Haat Naar Liefde

Dr. Michael LaitmanVraag: Welke intentie, welke eis moeten we hebben wanneer Pesach begint?

Antwoord: Er is geen andere intentie of gedachte dan het denken over de vereniging. In onze vereniging willen we de Schepper onthullen, omdat de Schepper de eigenschap van het schenken en van de liefde is, de fundamentele kracht van het universum, die we in ons willen onthullen.

Het is geen liefde die we “uitvoeren” deze kracht treedt in werking boven ons egoisme. Zoals wordt gezegd: Liefde zal alle zonden bedekken. Het ligt boven de haat, en samen vormen ze de sensatie van de Schepper voor mij.

Tegelijkertijd kan maar een kracht in mij regeren, maar niet allebei tegelijkertijd. Hoe groter het gat (verschil) tussen liefde en haat, des te groter zal de Schepper in mijn ogen zijn.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed