Stoppen Betekent Vallen

Dr. Michael LaitmanVraag: Wat betekent het om voortdurend richting het spirituele doel te versnellen, en hoe kunnen we zoveel mogelijk op de gas duwen zo vlak voor de conventie?

Antwoord: In de spirituele ruimte betekent versnelling beweging. Dat komt omdat wanneer je een bepaalde handeling niet maakt, dan zal geen van je vorige verdiensten tellen, en zal je alle snelheid verliezen die je tot nog toe had verzameld uit voorgaande handelingen. De spirituele ruimte is als een lege kosmos waarin geen enkel ander systeem is vanwaar je begint te tellen, en wanneer je niet beweegt dan versnel je niet.

Een constante staat is gelijk aan nul. Zelfs wanneer je met een constante snelheid van 15 km per seconde vliegt, wordt dit niet beschouwd als beweging en is het hetzelfde als alleen maar in de lucht hangen. In spirituele zin betekent beweging snelheid en de handeling is de oorsprong daarvan.

Daarom bestaan er geen gaten tussen spirituele handelingen. Daar waar de ene handeling eindigt, begint de volgende handeling onmiddellijk, net als bij de geboorte van de spirituele Partzufim. Dit geeft aan dat iemands houding ten opzichte van de groep en de houding van de groep ten opzichte van hem zo moet zijn dat het hem voortdurend wakker houdt om te handelen en om zijn verlangen te vernieuwen.

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 3/28/11, Preparation to the WE! Convention

Verwante Materialen (Engels):
The Paradigm Of Acceleration
Signs Of Imminent Revelation
For Spiritual Progress, You Need Constant Acceleration, Not Constant Speed

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed