In De Naam Van Het Redden Van Levens

Dr. Michael LaitmanVraag: Welke waarden zou de samenleving aan een persoon moeten doorgeven ?

Antwoord: De maatschappij moet het goede voorbeeld geven in plaats van te praten, omdat al de opvoeding is gebouwd op het goede voorbeeld. In de voormalige Sovjet Unie was er geen gebrek aan mooie woorden, maar het voorbeeld was het absolute slechtste. Als resultaat lachten de mensen om het verschil tussen de slagzinnen en de werkelijkheid.

Mensen hebben behoefte aan voorbeelden en die kunnen alleen worden verstrekt door de massamedia zoals radio, televisie, internet en de pers. Mensen moeten uit alle bronnen horen dat er niets beter of belangrijker is dan de eenheid, samenwerking en gemeenschappelijk belang, dat is van vitaal belang en ieders grootste zorg.

En hoewel dit proces nog niet is begonnen en we alleen de eerste stappen maken, moeten we met zijn allen samen zeggen, dat we net als bij het roken, een waarschuwing verzenden: “Haat en conflicten betekenen de dood en ze moeten worden uitgeroeid!”. Dan zullen in een paar jaar net als het roken deze dingen compleet onacceptabel zijn en worden afgekeurd door de samenleving.

De sleutel is het beginnen met globale opvoeding. Mensen moeten beseffen dat de natuur ons wil verenigen. Je hoeft niet het onmogelijke van de mensen te vragen, en nergens op aan dringen. Je moet gewoon een juiste omgeving voor hen organiseren die alleen hierover spreekt.

In dat geval zal niemand in staat zijn om zich openlijk te verzetten tegen de eenheid, zoals we het verbod om te roken in het openbaar vervoer niet kunnen uitbannen. Zo zijn de wetten door de maatschappij ingevoerd.

Het is belangrijk om het feit te benadrukken dat de natuur dit van ons eist en dat dit de koers van onze ontwikkeling is .We zeggen gewoonweg niet:”Vrienden laat ons in vrede leven!”
Nee,we redden levens van de mensen op deze aarde!

From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 3/24/11. The Principles of Global Education

Verwante Materialen (Engels):
What Does Nature Demand Of Us
Look Into The Root If You Want To Solve The World’s Troubles
On Global Education

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: