In Afwachting Van Het Wonder Der Openbaring

Dr. Michael LaitmanVraag: Hoe kan het dat iemand die al jaren studeert nog steeds het gebed niet heeft bereikt, het pleidooi voor correctie?

Antwoord: We zien dat de ontwikkeling van het levenloze, plantaardige, dierlijke niveau van de natuur als ook de mensheid heeft plaatsgevonden over miljarden jaren zoals verteld. Ze zeggen dat het heelal 15 miljard jaar geleden ontstond. De aarde bestaat voor ongeveer 5 miljard jaar. De eerste mensen op aarde verschenen ongeveer 200.000jaar geleden. En de mens begon zijn spirituele correctie te beginnen met Adam Ha Rishon, 5770 jaar geleden.

Het is geen toeval dat deze processen in de loop van de tijd uitspannen. Er is hier een bepaalde volgorde van de openbaring van het breken en de correctie. Wanneer we naar deze ontwikkeling kijken moeten we begrijpen dat er een groot aantal handelingen naar binnen moeten worden verricht in de gemeenschappelijke Malchut, zodat er aan de binnenkant een soort van tastbare belangrijke veranderingen zouden moeten optreden.

Daarom, hoewel we ernaar verlangen om het doel zo snel mogelijk te bereiken, en het nu op dit moment in al zijn perfectie willen onthullen, moeten we toch geduldig zijn. En ondanks alles, moeten we de komst van de Messias op ieder moment verwachten, wat de komst van de algemene kracht betekent die ons zal corrigeren en alle correcties compleet zal maken.

Maar de dagen gaan voorbij, en elke nieuwe dag die komt, vinden er correcties plaats in ons. Dag en nacht komen we samen om te verenigen en zo ontwikkelen we ons. Dat wil zeggen, we moeten begrijpen dat de Malchut van de oneindige wereld die we onthullen, uit zoveel verschillende handelingen bestaat, dat hun handelingen geleidelijk, stap voor stap onthuld moeten worden.

We zijn niet in staat om de complete diepte van het vat van verlangen dat de Schepper openbaart in één keer te begrijpen of te voelen. Denk eens aan de soort onthulling waar we klaar voor zijn: Het is de onthulling van de Schepper! Dit is een niet menselijke kracht en macht met een groot aantal tinten. Dit is zo groots dat we niet eens begrijpen waar we het over hebben. Dat is dan ook de reden waarom de voorbereiding op deze openbaring binnen ons gebeurt door middel van kleine stapjes.

Wanneer deze stappen aan ons zullen worden geopenbaard zullen we pas zien hoeveel er in werkelijkheid zijn geweest! We denken dat van moment naar moment, dag na dag of zelfs per maand er geen veranderingen plaatsvinden. Maar later zullen deze veranderingen aan ons worden onthuld en wat ze voor ons deden, en wat er in het algemeen gebeurd is in die periode!

Van het 1e deel van de  Daily Kabbalah Lesson 3/9/11 on Prayer

Verwante Materialen (Engels):
Only Heroes Will Enter The King’s Palace
Uniting Around A Common Source Of Life
Reveal, Correct, Fulfill

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: