Het Wenkende Licht Van De Toekomst

Dr. Michael LaitmanVraag: Wat betekent het om tijdens het lezen van de Zohar  te voelen alsof je op dit moment al op het congres bent, zodat alle gebeurtenissen op de best mogelijke manier gaan plaatsvinden?

Antwoord: Bereid jezelf voor. Wanneer je een prachtige aangename en vreugdevolle gebeurtenis wil bijwonen, kun je dat op voorhand voorbereiden. Je loopt op de gebeurtenissen vooruit en herkent ze en geniet van deze wenkende verlichting van de toekomst. En hieruit ontvang je veel aspiratie.

Daarom nu we dichter bij de wereldwijde conventie komen die zal worden gehouden in New Jersey, moeten we ons nu al voorbereiden. Alles hangt af van de voorbereiding van het verlangen. Wat moet ik van plan zijn om te corrigeren? Wat wil ik? Wat zal het mij opleveren? Hoe wil ik daar verschijnen? Ik moet me dit in detail voorstellen alsof ik er al ben. Daarom moeten we alle liedjes beschikbaar maken op de website, als ook alles wat er plaats gaat vinden tijdens de culturele programma’s en de andere evenementen, zodat mensen er vertrouwd mee kunnen worden, het begrijpen, en al in staat kunnen zijn om voor te stellen hoe het gaat gebeuren.

Een kind groeit door zich de toekomst voor te stellen, en dan komt het tot waarheid. Wanneer iemand dit verlangen te allen tijde niet ervaart, wanneer hij zijn verlangens niet verhoogt, en er zelfs niet bezorgd over is of het vreest, dan zal het hem niets opleveren. Hij moet nu al ongeduldig zijn en zich afvragen: “Hoe zal dit gebeuren? Wanneer? Op welke wijze? Hoe word ik geïnspireerd? Hoe zal ik deelnemen?

Dit is nodig om te groeien Wanneer kinderen niet het streven naar de toekomst van de natuur ontvangen, dan zouden zij niet in staat zijn om te groeien.Maar voor ons is dit streven gegeven als vrijheid van keuze. Wil je opgroeien? Vind dan een manier om de grootsheid van het doel van de groep te ontvangen, en dan zul je groeien. Er is geen andere methode! Wanneer we niet leren van het voorbeeld van kleine kinderen, wanneer we deze actie niet in praktijk uitvoeren, dan zou het een schande zijn om onze levens verloren te laten gaan.

Van het 2e deel van de Daily Kabbalah Lesson 3/24/11, The Zohar

 

Verwante Materialen (Engels):
A Familiar Song Sounds Better
At The Threshold Of Infinity
Kabbalah Convention Is The Most Powerful Accelerator Of Growth

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: